Spring til indhold

Kender du følelsen af at være klemt mellem ledelseslagene?

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er nutcracker-g21dc1bb9d_1280-edited.jpg

Er du mellemleder, faglig leder, eller projektleder, så kender du nok til følelsen af at føle sig klemt mellem ledelseslagene?

På den ene side har du dine medarbejdere, som du gerne vil være en god chef overfor. På den anden side har du den øverste ledelse, som du gerne vil vise, at lige netop du er den der kan skabe resultater i din afdeling. Og til hver side har du de andre mellemledere, som du gerne vil være lige så god som (hvis ikke bedre)

Der kan være meget på spil, og det kan føles uoverskueligt og ensomt. Der kan være status, loyalitet og fortrolighed på spil. Der kan være værdier på spil som fx ordentlighed, ansvarlighed og retfærdighed, krydret med tanker om du nu er god nok til det du laver.

Der er ofte disharmoni imellem det medarbejderne ønsker af dig, det som ledelsen forventer af dig, det som du selv forventer og det som rent faktisk er muligt inden for de rammer der er. – Alle rundt om dig forventer noget, og du er måske den der forventer allermest. I midten forsøger du at være en motiverende, anerkende og lyttende chef, der kæmper dine medarbejderes sag, samtidig med at du forsøger at nå KPI´er, stramme deadlines, diverse ad hoc-opgaver som topledelsen har sat op. Men hvor går du hen med dine udfordringer, for ikke at tabe anseelse og respekt?  

Det kan føre til et godt og gedigent hovedbrud, for hvem går du til? Din nærmeste leder? Men hvad hvis det er din nærmeste leder der er problemet? At denne person ikke tager dine udfordringer med videre til topledelsen! Eller at denne person bare negligere dine udfordringer?

Går du til dine mellemleder-kollegaer? Men hvad hvis de er en del af problemet?

Eller hvad hvis du ikke føler, at der er fortrolighed eller tillid i organisationen til at tale om det?

Hvem går du så til?

Der er mange bolde i luften, mange interessenter at tage sig af og som mellemleder, fagleder eller projektleder står du til daglig i et hav af dilemmaer, modsatrettede interesser, og ønsker, som du oplever at stå alene med i virksomheden. Derfor kan det give mening at have en person udefra til, at hjælpe med at perspektivere og finde løsninger på svære situationer, en person at være fortrolig med og til at vende forskellige emner.

Som coach kan jeg hjælpe dig med at finde frem til, hvordan du bedst håndterer en given situation.

Ring eller skriv og få en gratis afklaringssamtale.

mf@mortenfrank.dk